Strona główna » Polityka prywatności RODO

Polityka prywatności RODO



Polityka prywatności:

Przetwarzanie danych osobowych:

Przetwarzanie przez nas danych osobowych jest uregulowane Ogólnym Rozporządzeniem o ochronie danych
(GDPR/RODO), a poniższa klauzula dostarczy informacji o rodzajach przetwarzanych danych osobowych, celach oraz sposobach przetwarzania.

Administratorem Państwa danych osobowych jest „KINGDAM” Damian Gołębiowski z siedzibą w Częstochowie (ul. Herberta 5/4 42-224 Częstochowa, NIP: 5732589242).


 

Powód gromadzenia i rodzaje danych osobowych, o które Państwa prosimy:

Przetwarzamy dane osobowe, które niezbędne są do zawarcia umowy kupna-sprzedaży na odległość oraz rejestracji w sklepie internetowym „KINGDAM” Damian Gołębiowski.

  1. Podczas rejestracji w sklepie internetowym „KINGDAM” Damian Gołębiowski prosimy o podanie danych osobowych, co umożliwi założenie Konta Klienta, dzięki czemu nie ma potrzeby przy każdym kolejnym zakupie tracić czasu na ponowne wypełnianie całego formularza zamówienia. Klienci zarejestrowani w naszym sklepie otrzymują również dodatkowe rabaty na zakupy. Klient, który posiada konto może śledzić aktualny status złożonego zamówienia oraz ma wgląd do historii dokonanych zakupów. Zarejestrowany Klient w każdej chwili może samodzielnie poprawiać i uzupełniać swoje dane osobowe. Dane, o które prosimy podczas rejestracji to imię, nazwisko, adres, e-mail oraz nr telefonu osoby, która podjęła decyzję o założeniu Konta Klienta w naszym sklepie. Wszystkie informacje, które Klient podaje w trakcie rejestracji przetwarzane są wyłącznie przez „KINGDAM” Damian Gołębiowski.

  2. W trakcie składania zamówienia prosimy o podanie nam tylko tych danych, które są niezbędne do realizacji zamówienia (imię, nazwisko, adres, nr telefonu adresata) i/lub ewentualnie do wystawienia dokumentu sprzedaży (imię, nazwisko i/lub nazwa firmy, adres, numer NIP). Dane podane podczas tego procesu są przetwarzane przez „KINGDAM” Damian Gołębiowski oraz podane do wiadomości podmiotom, które odpowiedzialne są za dostarczenie przesyłki, w zależności od wybranego sposobu dostawy są to Poczta Polska lub kurier DPD. Jeżeli Klient podczas składania zamówienia skorzysta z możliwości opłacenia swego zamówienia za pomocą systemu płatności internetowych (tpay.com), wówczas wszystkie dane podane po przekierowaniu na stronę tego operatora będą zarejestrowane w jego bazie danych.

  3. Inne dane, które gromadzimy:

    - hasło niezbędne do logowania,

    - informacje o dokonanych transakcjach w sklepie internetowym „KINGDAM” Damian Gołębiowski (daty, czas, rodzaj transakcji, szczegóły dotyczące transakcji),

    - informacje o udzielonych zgodach, akceptacjach,

    - informacjach pobierane przez pliki cookies o sposobie poruszania się po stronie, produktach dodawanych do koszyka

    - zgłoszenia przyjęte od użytkownika ( reklamacje, zamówienia indywidualne),

    - data i treść korespondencji otrzymanej od użytkownika,

    - numery, daty, wartości i treści faktur i innych dokumentów finansowo-księgowych.

Podane do naszej widomości dane osobowe wykorzystywane są przez „KINGDAM” Damian Gołębiowski wyłącznie w zakresie wywiązania się z warunków zawartej umowy, na podstawie wyraźnej zgody z Państwa strony (zgodnie z Art. 6 (1) a Rozporządzenia). W przypadku przetwarzania danych na podstawie zgody, zgoda ta może zostać wycofana w każdym czasie i jej wycofanie może obejmować całość przetwarzania, na które wyraziłeś zgodę, lub na poszczególne cele. Wycofanie zgody nie wpłynie na legalność przetwarzania w oparciu o zgodę, która została udzielona przed jej wycofaniem.

W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych. W przypadku naruszenia Regulaminu naszego sklepu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.


 

Kontakt:

Każdorazowo, po dokonaniu transakcji w naszym sklepie, otrzymają Państwo emaile na temat aktualnego statusu realizacji zamówienia. W niektórych sytuacjach możemy kontaktować się z Państwem telefonicznie (tylko wówczas, gdy mamy ważne informacje dotyczące Państwa transakcji). W przypadku żądań i pytań dotyczących przetwarzania danych osobowych, możesz skontaktować się z nami pisząc na adres: biuro@kingdam.pl lub listownie pisząc na adres „KINGDAM” Damian Gołębiowski ul. Herberta 5/4 42-224 Częstochowa.


 

Zmiana danych:

Klient, który posiada konto w naszym sklepie, po zalogowaniu się możesz wprowadzić zmiany lub usunąć swoje dane osobowe zbierane podczas rejestracji i używane do logowania. Danych użytych do transakcji zakupu nie można zmienić, ani usunąć, gdyż są one częscią rachunku lub faktury. Danych zbieranych automatycznie nie da się zmienić lub usunąć (nie są to dane osobowe).


 

Ciasteczka ("cookies"):

Nasza strona wykorzystuje technologię „cookies” - ciasteczka, czyli plików tekstowych umieszczanych na Państwa urządzeniu, które służą do”identyfikacji” preferencji i dostosowaniu ich do Państwa potrzeb.Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych.

 

Okres przechowywania danych:

 

Dane zarejestrowanych Klientów naszego sklepu przetwarzane są do momentu, w którym konkretna osoba wystąpi z wnioskiem o ich usunięcie lub też sama tego dokona.

Jednak, nawet po usunięciu konta, Państwa dane będą musiały być przechowywane ze względu na obowiązki wynikające z regulacji księgowych i podatkowych - przez czas ich trwania, oraz ze względów bezpieczeństwa prawnego, do czasu przedawnienia ewentualnych roszczeń (np. gwarancja).

 

Przysługujące prawa:

- masz prawo w każdym czasie cofnąć udzieloną zgodę. Cofnięcie zgody pozostaje oczywiście bez wpływu na dotychczasowe przetwarzanie, jeszcze na podstawie zgody;

- masz prawo żądać dostępu do swoich danych osobowych;

- masz prawo sprostować swoje dane osobowe, a nawet je usunąć. Usunięcie danych, które są niezbędne do świadczenia usługi jest równoznaczne z usunięciem Konta Klienta;

- masz prawo wnieść sprzeciw wobec przetwarzania danych oraz żądać ograniczenia tego przetwarzania;

 

- względem danych, których podstawą przetwarzania jest zgoda, masz prawo żądać ich przeniesienia;


 

- masz prawo złożyć skargę do organu nadzorczego

Rozporządzenie - Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady Unii Europejskiej 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE


 


 


Przejdź do strony głównej
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl